Juhlimme viime torstaina ystävän babyshowereita ja sen kunniaksi valmistelin teille tämän!
Sain tehtäväkseni valmistaa kuppikakkuja tarjolle ja tämmöiseen ihanaan ohjeeseen sitten päädyin.
Sain tehtäväkseni valmistaa kuppikakkuja tarjolle ja tämmöiseen ihanaan ohjeeseen sitten päädyin.
Kuppikakut ovat gluteenittomia, karrageenittomia ja laktoosittomia.
Valmista ensin taikina.
Tein tämän ohjeen kaksinkertaisena ja sain siitä 24 suurta kuppikakkua, joten tästä ohjeesta saat 12 tehtyä.
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g Arlan laktoositonta voita
1 dl Kotimaista laktoositonta kermaviiliä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g Arlan laktoositonta voita
1 dl Kotimaista laktoositonta kermaviiliä
100 g Brunbergin tummaa suklaata
3½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl Cocovin raakakaakojauhetta
½ tl suolaa
3½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 rkl Cocovin raakakaakojauhetta
½ tl suolaa
Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi , anna sen jäähtyä ja lisää siihen kermaviili. Sekoita seos munavaahtoon.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää se hiukan jäähtyneenä munavaahtoon.
Sekoita jauhot, raakakaakao, leivinjauhe ja suola keskenään, kääntele taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin.
Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Kuppikakut saavat jäädä hieman tahmeiksi. Anna jäähtyä.
Kuorrute
n. 20-25 ison kuppikakun päällystämiseen;
220 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3 rkl maitoa
1. Vatkaile voita kulhossa muutama minuutti yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.
2. Lisää n. 5 dl tomusokeria (muista sihdata!) ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Lisää yleiskoneen/sähkövatkaimen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja 3 rkl maitoa.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti