torstai 6. huhtikuuta 2017

Mustikkasmoothiekakku

Väsäilin tässä eilen aamusta nopeasti kakun, joka oli gluteeniton ja maidoton.
Kyselin aikaisemmin yhdessä facebook-ryhmässä vinkkejä tämänlaisen kakun valmistukseen ja sainkin onnekseni sellaisen! :)

Kuitenkin jouduin soveltamaan ohjetta, jotta sain siitä juuri oikeanlaisen.
Tässäpä siis tulee oma versioni mustikkasmoothiekakusta:




Pohja:
2,5 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita
2,5 dl maapähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookousjauhoa

Täyte:
½ litraa mustikoita
2 kypsää isohkoa banaania
½ sitruunan mehu
n. 3 dl kaurajuomaa (Oatly)
10 liivatelehteä
½ - 1 dl kiehuvaa vettä
Halutessasi voit makeuttaa esim. ruokosokerilla tai hedelmäsokerilla

Koristeet:
Saksanpähkinöitä ja mustikoita.

Mittaa pohjaan tulevat ainekset tehosekoittimeen ja hurista tasaiseksi massaksi.
Jatka sekoittamista niin kauan, kunnes seos tuntuu "kostealta".
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja voitele pohja margariinilla ja hieman reunojakin.
Taputtele pohja ainekset tasaiseksi ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan täytettä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen ja keitä kuuma vesi vedenkeittimellä.
Mittaa mustikat, banaanit, kaurajuoma ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja hurista täyte tasaiseksi.
Lisää makeutusta halutessasi. 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita hyvin kiehuvan veden joukkoon (käytä sen verran vettä, että liivatteet juuri liukenevat).
Lisää liivateliemi sekaan ja sekoita samalla hyvin.
Kumoa täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli.

Koristele kakku mielesi mukaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti