keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Seeprapiirakka.

Ihana kokeilla aina jotain uusia leipomuksia ja tässä yksi uusi suosikki! Kiitos Kinuskikissan, joka tekee maistuvia reseptejä.

Tässä on kuitenkin mun versio tuosta oikeasta reseptistä. 
Mun versio on täysin gluteeniton ja karrageeniton! 


Muropohja
150g Maitokolmio voita
1 dl hienoa sokeria
1 muna
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Mustikkatäyte
7 dl mustikoita
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria

Rahkatäyte
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
200 g ehrmann maitorahkaa
2 dl arlan luomu kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon muna. Yhdistä jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään, lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen (tarttuu aika hyvin käsiin) voidellun piirakkavuoan (pyöreän halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille.

Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja lisää perunajauhot ja sokeri mukaan.

Yhdistä seuraavaksi rahka ja kerma sähkövatkaimella sekoittaen (varo ettei kerma vaahtoudu!). Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja lisää ne rahkan ja kerman joukkoon sekoittaen. 

Molempia täytteitä kannattaa sekoittaa lusikalla ennen kaatamisen aloittamista, perunajauhot voivat upota pohjaan.

Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle (jos teet neliskulmaiseenvuokaan, niin kaada pituus suunnassa). Jos täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää, jos taas täyte jää kellumaan, kaada ylempää.

Paista 200 asteessa n. 30-35min, vähän uunista riippuen.
Jos pelkäät että pinta palaa, niin laitan uunipelti piirakan yläpuolelle suojaamaan pintaa.




Nautinnollisia kahvihetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti