Teimme näitä tosiaan eilen pikkusiskoni kanssa, joka on keliaakikko. Ja näistä tuli paljon muhkeampia kuin vehnäjauhoista tehtynä. :D Päästiin myös ensimmäistä kertaa käyttämään uutta yleiskonetta. Kerron koneesta lisää, kunhan saan enemmän kokemusta siitä! :)
Cupcake 12 kpl
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 ½ dl Semper hienoa jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g tummaa suklaata - rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseoksen joukkoon.
Viimeisenä lisää rouhittu suklaa - pinnalle voit myös lisätä rouhittua suklaata.
Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20-25min.
Kuorrute
200g vanilija tuorejuustoa - voi olla maustamatontakin
130g pehmeää voita
5 ¾ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
130 g maitosuklaata - sulatettuna
Sekoita kaikki kuorrutuksen ainesosat notkeaksi massaksi.
Halutessasi voit lisätä tomusokeria tai vettä tehdäksesi jämäkämmän tai löysemmän koostumuksen - pursotuksessa pitäisi olla melko jämäkkää.
Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneen cupcake-leivoksen päälle.
Halutessasi voit kuorruteen tehtyä nostella sen pursotinpussiin ja laittaa n. 30min jääkaappiin ja kuorruttaa sitten leivokset.
Kuorrutteesta tulee todella makea, joten maustamaton tuorejuusto voisi toimia paremmin tuon maustetun sijaan. Eivät kuitenkaan ole yhtään huonoja!
Joten tästä teille ohje gluteenittomiin cupcake-leivoksiin. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti