Viime sunnuntaina tein ensimmäistä kertaa pizzapohjan gluteenittomista jauhoista.
Semperin gluteenittomat jauhot ovat erittäin perunajauhomaista ja siksi mielenkiintoista käsitellä. Pikkusiskollani on keliaki ja hänen oltua meillä yökylässä tuli kokeiluta siis yhtä sun toista.
Nyt on vuorossa siis pizzapohjan ohje, jota käytin ja josta tuli erittäin maukas.
Gluteeniton pizzapohja:
2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1⁄2 tl suolaa
- 3 rkl Laktoositon Arla Ingman Meijerivoita
- n. 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä hetki.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, rasva sekä jauhot.
Alusta taikina tasaiseksi kulhossa.
Anna sen kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia,
jonka jälkeen kauli taikinasta ohut pyöreä levy.
Laita pizzan päälle haluamiasi täytteitä
ja paista sitten 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.
Täytteet:
pohjalle ketsuppia (voi myös laittaa tomaattimurskaa)
1 pussi kinkkusuikaleita
1 pussi kebablastuja
1 pussi salamisuikaleita
1 prk rainbow chili fetajuustoa
1 pussi xtran juustoraastetta
Meillä pizza paistettiin leivinuunissa n. 200 asteessa ja sen 20min. Juustosta tuli kullanruskea ja pohjasta sopivan rapea.
Huomenna luvassa herkulliset vohvelit! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti