maanantai 30. joulukuuta 2013

arkeni


Ai että mistä mun arkeni koostuu? No päivisin ollaan palkkatöissä ja niiden jälkeen sitten laitetaan kotia kuntoon. Tietenkin on muutakin elämää, mutta jos nyt pitää ihan omasta arjesta puhua, niin meillä se menee näin. Kyllä me ystäviäkin käydään katsomassa ja yritetään muutakin välillä touhuta, mutta nyt on ajat semmoiset, että yritetään saada koti kuntoon.

Tänään isäntä laittoi viimeiset finnfoamit seiniin! Kyllä se aikapaljon tuntuu mielessä jo, kun asiat vaan "pienenee". Hommia on vielä paljon eessä, mutta niin on kyllä takanapäinkin. Ensi vuonna on hyvä jatkaa hommia, kun ollaan hyvässä vauhdissa.

Tänään siis aiheena arkeni, huomenna olisi vuorossa valo
Se sopiikin mainiosti, sillä vaihtuuhan vuosi pian!
Huomenna teen sen postauksen menneestä vuodesta -2013. Ja päätin tehdä sen niin, että muutamien kuvien lisäksi saatte kohokohtia tästä vuodesta. Onhan se mukava itsekkin muistella mitä kaikkea typerää ja mahtavaa on tullut tehtyä. ;)

Huomenna saan yhden lisävuoden päiviini ja sen eteen tänään tein parit pätkisjuustokakut, toinen töihin ihanille naisille ja toinen miehelle. ;) Ja nyt ajattelin jakaa teille kaikille pätkis-juustokakun ohjeen, jota käytän:

Pätkis-juustokakku
Valmistusaika 3 tuntia

                                       
2x 1pötkö minttudominokeksejä
n. 70g voita
250g mascarpone tuorejuustoa
2dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
2 pussia pätkistä
4 liivatelehteä
½-1dl kuumaa kahvia



Sulata voi ja murenna keksit
Sekoita muruset ja voi keskenään
Ota irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi
Kaada voi-muru sekoitus vuokaan ja levitä tasaisesti
Sulata pätkikset ja sekoita mascarponen joukkoon (itse sulatan pätkikset mikrossa, laitan n. 20sekunttia kerralla ja sekoitan, jälleen 20sek. ja sekoitan, jne.)
Laita liivatelehdet n. 5min kylmään veteen
Vaahdota vanilijakastike kovaksi vaahdoksi ja lisää mascarponen ja pätkisten joukkoon
Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita kuumaan kahviin (Jos et pidä kahvista, voit sekoittaa liivatteen myös lämpimään veteen)
Lisää liivate-kahvi seokseen, varovasti sekoitellen
Kaada seos vuokaan ja laitan jääkaappiin tai pakastimeen (jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään)
Voit halutessasi koristella kakun kaakaojauheella tai muulla haluamallasi koristeella. 

Näihin herkullisiin tunnelmiin jääden...

2 kommenttia:

  1. Nam, mikä kakku <3 Onko teillä vielä paljon rempattavaa?

    VastaaPoista
  2. Onhan meillä.. Seinälevyjä laittaa pitää, rappuset tehdä jne. Kyllä tää keväällä alkaa jo näyttää paremmalta, toivomme :) ♥

    VastaaPoista